main logo
450

Imaginea de milioane a PDM: Cât au cheltuit democrații în șase luni

Partidul de la guvernare a investit peste 12 milioane de lei de la începutul anului 2018 pentru a-și promova imaginea și proiectele în presă și prin intermediul materialelor promoționale.

Imaginea de milioane a PDM: Cât au cheltuit democrații în șase luni

În total însă, democrații au cheltuit în șase luni apropae 17 milioane de lei, cei mai mulți bani fiind obținuți din cotizații de partid și donații, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Potrivit Raportului financiar pentru prima jumătate de an, în bugetul PDM au intrat 11 068 835 de lei drept cotizații plătite de membrii de partid, 54 192 la număr. 

Alte 5,6 milioane de lei reprezintă donațiile către PDM a 1 007 persoane. Cele mai mari sume care au fost donate sunt de 40 de mii de lei și au fost virate în contul PDM de către Valeriu Boișteanu, Nicolae Cajuc, Anatolie Guțu, Svetlana Isac și Vladislav Rusu. 

Nume similar cu unul dintre donatorii PDM are primarul satului Tomai din raionul Leova, Valeriu Boișteanu, ales în 2015 pe listele democraților. 

Acesta s-a numărat printre finanțatorii PDM și în 2017, când a donat partidului 70 de mii de lei.

Informațiile despre funcțiile pe care le ocupă donatorii partidului sunt anonimizate.

Pentru telecomunicații PDM a achitat 292 de mii de lei, iar plata cotizațiilor de membru în organizațiile internaționale din care face parte PDM a costat 174 de mii de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării