main logo
12189

Ilian Cașu denunță un atentat la viața sa: Azi puteam fi la cimitir

Vicepreședintele Partidului Nostru, Ilian Cașu și-a început ziua într-un comisariat de poliție, după ce ieri seara a fost abordat de un individ dubios, în curtea postului public de televiziune Moldova1, înainte de participarea la o ediție specială, la care fusese invitat.

Ilian Cașu denunță un atentat la viața sa: Azi puteam fi la cimitir

Cașu a scris despre aceasta într-o postare pe pagina sa de Facebook, menționând că scrie un denunț la poliție. “Bine că nu la cimitir“, a precizat politicianul.

Contactat de Independent, pentru mai multe detalii, Cașu a calificat incidentul ca pe un atentat la viața sa și a adăugat că este pentru prima dată când trece prin astfel de momente, pe care le leagă de activitatea sa politică, transmite Știri.md.

El ne-a spus că bărbatul suspect l-a întrebat dacă este omul lui Usatîi, după care i-a spus că vrea să stea de vorbă cu el în calitate de alegător și că vrea să-i arate ceva, ce avea în buzunarul drept al hainei. 

“Individul mă aștepta în curtea întunecoasă, așa cum era ora șapte și un sfert. M-a invitat să merg la capătul drumului sub pretextul că vrea să stea de vorbă cu mine în calitate de alegător și că vrea să-mi arate ceva, un obiect pe care-l ținea în buzunarul drept al hainei. 

Nu știu ce obiect avea, dar putea să fie unul cu care să mă lovească sau Doamne ferește, mai rău. Am observat că avea ochii tulburi, era agresiv și părea gata să atace. 

M-am gândit că trebuie să fiu calm, așa că i-am spus că am uitat ceva la pază, după care revin și discutăm. M-am îndreptat spre ieșire și am rugat agenții de pază să cheme un echipaj de poliție”, a povestit Cașu.

Poliția a stabilit că individul cu inițialele A.B. se afla în acele momente în stare de ebrietate, dar Cașu presupune că acesta era și sub influența drogurilor. Oamenii legii vor stabili în decurs de cinci zile toate circumstanțele producerii incidentului, pe care l-au calificat deocamdată ca “Huliganism”.  

Politicianul a adăugat că a aflat că individul a intrat în curte după ce paza i-a deschis porțile unui alt invitat care venise cu automobilul, iar Ilian Cașu, așa cum ajunsese acolo cu transportul public, a intrat prin turnichet. 

Conducerea postului public de televiziune Moldova 1 a anunțat la rândul său că va întări paza, precizând că la postul de televiziune au avut loc anterior și câteva cazuri de furt.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării