main logo
2015

Ilan Șor vine cu o reacție la ajustarea tarifelor la energia electrică

Ilan Șor a venit cu un mesaj asupra noilor tarife la energia electrică.

Ilan Șor vine cu o reacție la ajustarea tarifelor la energia electricăFoto: Știri.md

Liderul Partidului Politic ȘOR, deputatul Ilan Șor, critică dur într-o intervenție pe rețelele de socializare majorarea tarifului la energia electrică, intrată de astăzi în vigoare și amintește că actuala guvernare promitea în campania electorală reducerea acestora. 

Totodată, Ilan Șor menționează că implementarea programului electoral al Partidului Politic Șor, ar fi permis reducerea cheltuielilor populației pentru energia electrică.

Într-o scurtă intervenție live, Ilan Șor „felicită” cetățenii cu „prima realizare serioasă” a actualei guvernări - majorarea tarifelor la energia electrică cu 5,5% - 16%. 

El amintește că socialiștii, aflați la guvernare, promiteau de fapt reducerea acestor tarife. 

„Chiar dacă în campania electorală socialiștii strigau și promiteau că acest lucru nu se va întâmpla, ba mai mult, vor elimina schemele de corupție și tarifele vor scădea, s-a întâmplat invers”, menționează liderul Partidului Politic ȘOR.

Potrivit acestuia, aceasta este răsplata guvernării pentru încrederea acordată de cetățeni la alegeri. „Astăzi, stimați cetățeni, trebuie să plătiți cu propriii bani pentru încrederea acordată”, a spus Șor.

Totodată, Ilan Șor amintește că programul electoral al formațiunii sale prevedea introducerea monopolului la alcool și țigări, ceea ce ar fi permis acumularea mai multor bani la buget și achitarea de compensații cetățenilor. 

„Aceasta ar fi permis reducerea prețurilor cu 20%, datorită compensațiilor pe care le-ar fi primit oamenii”, a explicat Ilan Șor.

Știri.md vă prezintă adresarea lui Ilan Șor:

De astăzi, consumatorii vor achita mai mult pentru energia electrică. Hotărârile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care prevăd majorarea tarifelor, au intrat în vigoare vineri, 23 august, odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Totodată, consumatorii casnici din centrul și sudul țării vor plăti 189 bani pentru un kilowatt/oră, cu zece bani mai mult decât în prezent, sau cu peste 5,5 la sută. 

Hotărârile au fost aprobate de ANRE acum o săptămână, în urma examinării unor solicitări venite din partea companiilor de furnizare a energiei.

Ultima ajustare a tarifelor la energia electrică a fost operată la 15 iunie 2018, când acestea s-au redus în medie cu 10 la sută.

Amintim că Interpol a anunțat unde este Șor și când va fi reținut.

Ilan Șor se află în Israel. Informația a fost confirmată pentru TV8 de șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu. Dosarul lui Șor este vizibil în toate cele 194 de state, fiind acceptat de birourile Interpol.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării