main logo
1791

Ilan Șor explică de unde are bani pentru investițiile de la Orhei

Ilan Șor nu crede în sondajele care spun ce partide vor ajunge în următorul Parlament și afirmă că toate vin la comandă politică. Pe când el se vede deja marele câștigător al scrutinului de anul viitor.

Ilan Șor explică de unde are bani pentru investițiile de la Orhei

Primarul de Orhei și-a lansat duminică o emisiune la o televiziune locală, afiliată formațiunii pe care o conduce și a vorbit despre cum a ajuns în afaceri și de unde are bani pentru investiții în oraș, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Șor nu a scos niciun cuvânt despre dosarul în care este anchetat și condamnat.

Ilan Șor: „Eu sunt sigur că nu doar vom trece pragul electoral, dar vom câștiga alegerile parlamentare. Eu nu cred în sondajele sociale, pentru că și eu, la un moment dat, am comandat câteva dintre ele“.

Aseară, Ilan Șor s-a lansat la o emisiune a unui post TV, despre care se spune că i-ar fi afiliat. Săptămânal, acesta va vorbi despre proiecte și va răspunde la întrebările gazdei, care, au fost aseară destul de confortabile.

Prezentatoarea chiar l-a lăudat pe alocuri.

Printre altele, Șor a fost întrebat de unde are bani că să investească la Orhei. 

Ilan Șor: „Este faimoasa fundație „Pentru Orhei”, care este condusă de persoane fizice. Aceasta investește în proiectele din Orhei. În această fundație toarnă bani companii private, care aparțin familiei mele”.

Aceasta nu spune cine mai exact sunt donatorii și cu cât anume contribuie fiecare. 

Primarul de Orhei, fiul omului de afaceri Miron Șor, de la care a moștenit o parte din avere, povestește cum a început să facă antreprenoriat.

Ilan Șor: „Când am deschis prima afacerea aveam 15 ani. Am deschis două puncte de vânzare a telefoanelor mobile. Am continuat, mi-am deschis o agenție de publicitate, o tipografie mică”.

Șor nu pomenește, însă, nimic de dosarul BEM în care este condamnat la șapte ani și jumătate de prima instanță.

De altfel, acesta e considerat principalul personaj în rapoartele Kroll, care scot la iveală că numele său este legat de tranzacții dubioase făcute la cele trei bănci falimentare.

Edilul de la Orhei se declară nevinovat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării