main logo
621

Ilan Șor a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei la Chișinău

După ce zilele trecute, ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, s-a întâlnit cu democratul Pavel Filip, recent, acesta a avut o întrevedere cu Ilan Șor.

Ilan Șor a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei la Chișinău

În ambele cazuri, discuțiile s-au referit la situația politică din țară, rezultatele alegerilor și la relațiile bilaterale dintre cele două țări, potrivit comunicatelor oficiale emise de Parlament, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Ilan Șor s-a lăudat însă cu proiectele implementate la Orhei și l-a chemat pe ambasador să viziteze orașul pe care, până nu demult, l-a condus.

„Ilan Șor a menționat faptul că relațiile de prietenie dintre cele două țări și popoarele lor au tradiții seculare, au un trecut, un prezent și un viitor comun. 

Totodată, deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Șor au remarcat necesitatea fortificării relațiilor interetnice, dar și a păstrării multilingvismului în Republica Moldova, inclusiv cunoașterea și vorbirea limbii ruse pe teritoriul țării. Și asta pentru că limba rusă este limbă de comunicare la nivel internațional”, se arată într-un comunicat emis de Parlament.

Potrivit sursei, Ilan Șor a vorbit despre proiectele realizate la Orhei și l-a invitat pe Oleg Vasnețov să viziteze orașul.

Singura informație din comunicat care se referă la declarațiile diplomatului rus este că acesta „l-a felicitat pe Ilan Șor și pe echipa sa cu rezultatele obținute la scrutinul parlamentar din 24 februarie și i-a urat realizări în activitatea de deputat”.

Pe 11 aprilie curent, președintele fracțiunii PDM, Pavel Filip, s-a întâlnit cu Oleg Vasnețov. Atunci, Pavel Filip a subliniat deschiderea Partidului Democrat față de toți partenerii externi, inclusiv Federația Rusă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării