main logo
1280

IGP despre Usatâi: I se vor aplica prevederile deciziilor judecătorești

Inspectoratul General al Poliției vine cu precizări, după reținerea lui Renato Usatâi.

IGP despre Usatâi: I se vor aplica prevederile deciziilor judecătorești

Potrivit unui comunicat emis presei, lui Renato Usatâi, "i se vor aplica prevederile celor mai recente decizii ale instanțelor de judecată din Republica Moldova", transmite Știri.md.

"Poliția nu se va substitui niciodată justiției, în niciun context, indiferent de numele sau funcția publică a celui care, potrivit legilor Republicii Moldova sau deciziilor unei instanțe de judecată, este supus unei sancțiuni temporare sau definitive. Fiecare cetățean al Republicii Moldova are dreptul și se va bucura de o judecată dreaptă și corectă, iar drepturile acestuia vor fi respectate în integralitate. Statul trebuie să asigure condițiile necesare și obligatorii ca drepturile și libertățile cetățenilor din Republica Moldova să nu mai fie niciodată negociate sau tranzacționate.

Iar ca acest deziderat să devină realitate, trebuie să asumăm public că drumul către un stat democratic trebuie să înceapă prin a respecta în detaliu legile și prevederile acestora", se arată în comunicat.

Amintim că astăzi, 16 iunie 2019, în jurul orei 14.00, Usatâi Renato  a fost reținut la vama Sculeni de către politisti și procurori.

La moment acesta este escortat la PCCOCS pentru audieri.  

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării