main logo
936

Igor Popa, învinuit de îmbogățire ilicită, rămâne în funcția de procuror

Subiectul privind demersul de suspendare din funcție a procurorului Igor Popa, cu nr. 13 pe agenda Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din ședința de joi, 2 decembrie curent, a fost exclus. Raportoarea Lilia Potîng a venit cu această propunere, iar membrii au căzut de acord.

Igor Popa, învinuit de îmbogățire ilicită, rămâne în funcția de procurorFoto: tv8.md

Potrivit Liliei Potîng, membră în cadrul CSP, este necesară excluderea, pentru că nu există o confirmare a recepționării scrisorii de informare a persoanei vizate. „Propun să fie exclus subiectul și amânat pentru o altă ședință a CSP”, a enunțat aceasta, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

În rezultat, membrii CSP nu au avut nicio obiecție.

Astfel, Igor Popa încă își păstrează atribuțiile depline în calitate de procuror, inclusiv de procuror-șef al Procuraturii Chișinău, oficiul Ciocana. Acesta a fost reținut pe data de 9 noiembrie curent, în urma unor percheziții demarate acasă la el, în mașina și biroul lui, de către procurorii Procuraturii Anticorupție, fiind bănuit de „îmbogățire ilicită”.

După expirarea a 72 de ore, procurorii au solicitat aplicarea arestului preventiv, însă inițial judecătorii au acceptat parțial demersul și l-au plasat în arest la domiciliu. Mai târziu, la mijlocul lunii noiembrie, Igor Popa a fost eliberat provizoriu sub control judiciar. El riscă până la 15 ani de pușcărie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării