main logo
453

Igor Munteanu: Vom continua să căutăm oameni onești în Parlament

Blocul ACUM DA PAS susține că va continua eforul de a identifica deputați de bună credință în Parlament. De asemenea, va explora toate mecanismele parlamentare pentru a crea evenimente și pe viitor.

Munteanu: Vom continua să căutăm oameni onești în Parlament

Declarația aparține deputatului blocului ACUM Igor Munteanu și a fost făcută la Jurnal TV, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Noi suntem în căutare de oameni de bună credință în Parlamentul Republicii Moldova. Oameni care ar putea să fie suficient de motivați ca să voteze legile din pachetul „antioligarhie”, sunt o prioritate a noastră. 

Invitarea deputaților la discuții face parte din această căutare”, a declarat Igor Munteanu referindu-se la invitația pe care a lansat-o către deputați de a discuta pe marginea pachetului de proiecte privind „dezoligarhizarea” țării.

Potrivit lui, invitarea deputaților la discuții constituie un exercițiu foarte important pentru a ieși din scenaristica PDM. 

„Blocul ACUM va continua efortul temerar de a căuta oameni de bună credință în Parlament, explorând toate mecanismele parlamentare cunoscute și folosind regulamentul legislativului pentru ca să creăm evenimente și pe viitor”, a menționat parlamentarul.

Venirea celor trei deputați din Partidul „Șor” face parte dintr-un scenariu care, consideră Igor Munteanu, a fost conceput în „ograda Partidului Democrat”.

Vasile Șoimaru, deputat în primul Parlament, este de părere că discuțiile președintelui Igor Dodon cu liderii PDM și PSRM, dar și faptul că nimeni în afară de trei deputați din Partidul „Șor” nu a venit la discuții cu blocul ACUM înseamnă pregătirea electoratului pentru o alianță dintre socialiști și democrați. 

„Mă mir că ei fac asemenea spectacole când Republica Moldova este pe malul unei prăpastii de care nu a cunoscut până acum”, spune Vasile Șoimaru.

Comentatorul politic Roman Mihăeș este de părere că alegătorii au votat în așa fel încât să existe o continuitate în interesul implementării Acordului de Asociere. 

În opinia lui, cele 26 de mandate ale ACUM și cele 30 ale PDM sunt o demonstrație în acest sens. „Oamenii ar fi vrut o guvernare între PDM și ACUM. 

Cetățenii cu viziuni pro-europene au câștigat aceste alegeri, au dat 56 de mandate pentru o guvernare în interes european. 

Faptul că blocul ACUM nu se așează la o masă de negocieri să vadă care e propunerea PDM este o greșeală din punctul de vedere al comunicării politice”, consideră Roman Mihăeș.

La invitația președintelui Igor Dodon pentru 2 aprilie de a discuta cu liderii partidelor care au acces în Parlament pe marginea creării coaliției de guvernare au răspuns doar PDM și PSRM. 

Totodată, la invitația blocului ACUM de a discuta pe marginea pachetului de proiecte privind „dezoligarhizarea” nu au venit decât trei deputați din Partidul „Șor” cu care deputații ACUM nu au dorit să discute.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării