main logo
406

Igor Munteanu: Nu sunt dovezi că Avia Invest ar fi investit bani în Aeroport

Există bănueli că grupul Șor nu a investit niciodată banii săi în aeroport.

Igor Munteanu: Nu-s dovezi că Avia Invest ar fi investit în AeroportFoto: Știri.md

Este afirmația președintelui Comisiei parlamentare de anchetă pentru analiza modului de organizare si desfașurare a privatizarilor proprietatii publice, Igor Munteanu, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la „TVR Moldova”, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Constatarea a fost făcută cu referire la actul de planificare a investițiilor pe care trebuia să le facă compania AviaI Invest în Aeroportul Chișinău.

„Volumul agregat al investițiilor pentru 49 de ani era de 244,2 milioane de euro. Imediat după semnarea contractului din 2014, trebuiau să fie investite 45 de milioane de euro. Nu există nici o dovadă că Avia Invest ar fi investit acești bani”, spune Munteanu. 

Deputatul afirmă că până acum s-ar fi investit doar taxa de 9 euro percepută de la fiecare călător care trece prin Aeroportul Chișinău. 

„În cea de-a doua etapă de investiții, figura suma de 115,2 milioane de euro, din partea investitorului. Procesul trebuia să înceapă din momentul în care numărul de persoane care circulă prin Aeroportul Chișinău, Ar fi ajuns la 2,6 milioane de persoane pe an. 

În 2017 deja a fost depășit 2,7 milioane de persoane pe an, deci investiția trebuia să înceapă. Nici aici nu avem nici o dovadă că AviaInvest s-ar fi gândit vreo dată să investească.

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă care verifică privatizările constată că acest fapt ar fi calificat ca neîndeplinire a obligațiunilor de bază. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării