main logo
4060

Igor Grosu: Urmează patru ani de muncă pentru a aduce Europa în Moldova

Consiliul Politic Național al PAS s-a întrunit astăzi, 2 decembrie, pentru a trage concluziile alegerilor locale generale din noiembrie 2023 și a discuta despre acțiunile de viitor, atât la nivel local, cât și național. În cadrul ședinței au participat Igor Grosu, Dorin Recean, deputați, miniștri, primari, consilieri, membri, dar și susținătorii PAS.

Igor Grosu: Urmează patru ani de muncă pentru a aduce Europa în MoldovaFoto: Unpaspentru.md

În cadrul ședinței, președintele PAS, Igor Grosu, le-a mulțumit tuturor celor care au muncit în această campanie electorală, transmite Știri.md. 

„Tratăm cu maximă responsabilitate votul acordat de fiecare cetățean în parte. Urmează patru ani de muncă asiduă, pentru a aduce Europa mai aproape în localitățile noastre. Vom munci conștiincios pentru fiecare localitate, în fiecare primărie, consiliu local și raional”, susține șeful Legislativului. 

La rândul său, premierul Republicii Moldova Dorin Recean a menționat că acest rezultat în alegeri trebuie să se materializeze în cât mai multe proiecte pentru localitățile țării noastre. 

„Acest scop este în plină implementare prin programele „Satul European” și „Satul European Expres” însă, așa cum ne-am angajat în campanie electorală, vom aloca și mai mulți bani pentru satele și orașele noastre. Deja am alocat suplimentar 400 de milioane de lei pentru dezvoltarea locală în cadrul rectificării bugetare din toamnă și vom identifica bani pentru a continua aceste programe”, declară premierul. 

De asemenea, Recean a menționat că bugetul pentru anul 2024 se va concentra în special pe educație și bunăstarea copiilor din țară. Iar printre principalele noutăți sunt majorarea salariilor tuturor pedagogilor din țară și creșterea indemnizației la nașterea copilului la 20.000 de lei. 

Totodată, guvernarea își concentrează efortul pe deschiderea negocierilor cu UE și apropierea de blocul comunitar. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării