main logo
2165

Igor Grosu, la Șoldănești: Am vorbit cu oamenii despre problemele lor

Prioritățile legislative și transformarea Republicii Moldova într-o țară europeană au fost printre subiectele discutate de președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu primari și consilieri din raionul Șoldănești.

Igor Grosu, la Șoldănești: Am vorbit cu oamenii despre problemele lorFoto: Igor Grosu/Facebook

„Am vorbit și despre problemele cu care se confruntă, cele mai acute fiind lipsa apei potabile, drumurile locale și gunoiștile. Majoritatea dintre ei au accesat în ultimii ani proiecte și sunt determinați să continue aceste proiecte de modernizare. Doar în ultimul an, prin proiectul „Satul European” au fost realizate în raion proiecte în valoare de peste 70 de milioane de lei, bani investiți pentru a asigura gospodăriile cu apă și canalizare, pentru iluminat stradal sau modernizarea instituțiilor sociale”, a scris Igor Grosu pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.

Speakerul a mers și la piața din orașul Șoldănești, unde a discutat cu oamenii care riscă să rămână fără locuri de muncă, după ce terenul unde este piața a fost vândut.

„Acum, după 30 de ani de muncă, ei sunt nevoiți să se mute, dar pentru noua locație este nevoie de investiție. Mai mult, a fost și un proiect anii trecuți accesat pentru a se construi „o piață modernă europeană”, însă nu a fost valorificat. Până atunci, comercianții, împreună cu autoritățile locale și noua administrație, trebuie să găsească o soluție pentru a ajuta acești oameni”, a mai scris Igor Grosu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării