main logo
805

Igor Grosu efectuează o vizită în Franța: Cu cine va avea întrevederi

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează în perioada 27-29 mai o vizită în Franța, la invitația președintei Adunării Naționale franceze, Yaël Braun-Pivet.

Igor Grosu efectuează o vizită în Franța: Cu cine va avea întrevederiFoto: agora.md

La Paris, Igor Grosu se va întâlni cu omologii săi: președinta Adunării Naționale franceze, Yaël Braun-Pivet, și președintele Senatului francez, Gérard Larcher, transmite Știri.md.

Șeful Legislativului va avea discuții și cu președinta Grupului de prietenie Franța-Republica Moldova din cadrul Adunării Naționale franceze, Delphine Lingemann.

Agenda europeană a Republicii Moldova și susținerea oferită de statele UE în implementarea acesteia, consolidarea cooperării parlamentare moldo-franceze și stimularea investițiilor europene vor fi printre subiectele discutate în cadrul întrevederilor.

De asemenea, Igor Grosu va discuta și cu moldovenii stabiliți în Franța. Speakerul va vizita și o afacere deținută de o familie de moldoveni stabiliți în orașul francez Montreuil, atelierul pictorului moldovean Sergiu Ciochină și Galerie Moldave, un butic comercial dedicat conservării istoriei, meșteșugului și culturii Moldovei.

Șeful Legislativului va fi însoțit de președinta Grupului de prietenie cu Republica Franceză, Marcela Adam, și Ersilia Qatrawi, membră a aceluiași Grup de prietenie.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării