main logo
502

Igor Dodon vrea să renoveze Complexul Memorial Eternitate: Voi demara o campanie socială

Președintele Igor Dodon și-a propus să renoveze Complexul Memoria „Eternitate”. Acesta a făcut o vizită la monument pentru a urmări starea acestuia, în preajma zilei de 9 mai.

Igor Dodon vrea să renoveze Complexul Memorial EternitateIgor Dodon vrea să renoveze Complexul Memorial Eternitate

Președintele R.Moldova Igor Dodon a postat pe pagina sa un mesaj privind starea Memorialului „Eternitatea”.

„În preajma Zilei Victoriei - 9 Mai, dar și în urma numeroaselor petiții care au venit în adresa Președintelui țării, am efectuat o vizită la Complexul Memorial „Eternitate” din Chișinău, pentru a vedea starea în care se află acest monument de for public.

Am constatat, cu regret, că majoritatea construcțiilor din componența complexului se află într-o stare dezastruoasă și prezintă un pericol real pentru sănătatea și viața vizitatorilor, scrie unimedia.info.

Ţinând cont de faptul că acest monument este un obiect de importanță națională, gestionarea căruia este asigurată de autoritățile centrale, solicit Guvernului, Ministerului Apărării, ca în contextul zilei de 9 mai, când, tradițional, la „Eternitate” vin un număr impunător de oameni, să fie asigurate toate normele tehnice și estetice întru desfășurarea în siguranță deplină a acțiunilor dedicate Zilei Victoriei şi comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei.

Am subliniat că dacă nu vor fi depistați bani din contul statului, voi demara o campanie socială de acumulare a fondurilor pentru reparația capitală a Memorialului.

Amintesc că, sub egida Președintelui Republicii Moldova, cu ocazia Zilei de 9 Mai, va avea loc un marș de amploare – Marșul Victoriei”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării