main logo
619

Igor Dodon vrea anticipate simultan cu alegerile locale

Alegerile anticipate ar fi bine să se desfășoare simultan cu alegerile locale, susține președintele Igor Dodon, lider informal al Partidului Socialiștilor.

Igor Dodon vrea anticipate simultan cu alegerile locale

El a declarat joi, în cadrul unei emisiuni de la postul public Moldova 1, că „în cazul în care se ajunge la un blocaj, ar fi bine ca alegerile anticipate și cele locale să se desfășoare împreună”, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

„Dacă nu va fi aleasă conducerea Parlamentului, în acest caz nimeni nu poate numi data alegerilor locale. Iar mandatul aleșilor locali poate fi prelungit, așa spun juriștii. 

Eu în luna mai voi merge cu o solicitare la Curtea Constituțională, pentru a solicita, în cazul în care mergem la anticipate, pentru ce să cheltuim bani de două ori. Dacă se ajunge la acest blocaj, să desfășurăm toate alegerile împreună?”, a declarat Igor Dodon.

În opinia sa, alegerile parlamentare anticipate și cele locale ar trebui să se desfășoare în luna octombrie.

Mai mulți comentatori politici și politicieni din opoziție susțin că un scenariu cu alegeri anticipate și locale desfășurate în aceeași zi ar favoriza și mai mult Partidul Democrat, întrucât aceștia au peste 80% din primarii din țară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării