main logo
651

Igor Dodon va depune astăzi sesizarea la Curtea Constituțională

Astăzi, 23 aprilie, ora 11:00, instituția prezidențială va depune o sesizare la Curtea Constituțională, pentru a obține interpretarea privind dreptul președintelui de a înainta candidatura la funcția de prim-ministru în cazul în care Parlamentul nu are o conducere.

Igor Dodon va depune astăzi sesizarea la Curtea ConstituționalăZis și făcut: Dodon va depune o sesizare la Curtea Constituțională

Despre aceasta a anunțat consultantul principal din cadrul serviciului de presă al Preşedinţiei, Carmena Sterpu, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Amintim că, acum câteva zile, șeful statului a declarat în cadrul unei emisiuni faptul că intenționează să se adreseze la Curtea Constituțională „pentru a obține o interpretare clară a faptului dacă șeful statului are dreptul să înainteze o candidatură la funcția de prim-ministru, în cazul în care Parlamentul nu are o conducere și nu este în măsură să adopte nicio lege în lipsa unei majorități parlamentare.

Potrivit lui, dacă Curtea Constituțională decide că, în situația în care nu există conducerea Parlamentului, Președintele nu este obligat să înainteze un candidat la funcţia de prim-ministru, atunci el nu va interveni în acest proces.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării