main logo
2219

Igor Dodon speră la 40 de mandate de deputat la alegerile anticipate

Liderul socialiştilor, Igor Dodon, este convins că Partidul Socialiştilor va avea un scor bun la alegerile parlamentare anticipate programate pentru 11 iulie.

Igor Dodon speră la 40 de mandate de deputat la alegerile anticipate

Politicianul se aşteaptă ca formaţiunea pe care o conduce să obţină în jur de 40 de mandate de deputat. Totodată, politicianul a precizat că staff-urile de campanie sunt deja create şi pregătite de campania electorală, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

"Socialiştii vor obţine nu mai puţin decât numărul de mandate care este acum. La ultimele alegeri au venit în Parlament cu 35 de mandate sau 37 plus 2 am obţinut în circumscripţie, eu cred că acesta este rezultatul minim care va fi luat. Eu nu exclud că ar putea să treacă doar două sau trei partide maxim în următorul Parlament, restul pot să rămână în afară", a declarat Igor Dodon.

Potrivit ultimului sondaj de opinie al Asociaţiei Sociologilor şi Demografilor, PSRM ar acumula puţin peste 24 la sută dintre voturile alegătorilor, iar după repartizarea numărului de mandate socialiştilor le-ar reveni 44 de fotolii în noul legislativ. La alegerile parlamentare din februarie 2019, PSRM a acumulat un scor de 31,15 procente din sufragii.

Astfel, formaţiunii i-au revenit 35 de mandate. Ulterior, doi candidaţi ai Partidului Socialiştilor au câştigat în două circumscripţii în care au avut loc alegeri repetate. Astfel, în prezent, PSRM are 37 de deputaţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării