554
0
Igor Dodon povestește cum s-a făcut fratele său partener de afaceri cu Igor Ceaika
554
0

Președintele Igor Dodon neagă că fratele său ar gestiona în Federația Rusă afaceri care de fapt i-ar aparține lui și povestește cum a ajuns Alexandru Dodon să fie aliat în business cu fiul procurorului general de la Moscova, Igor Ceaika.

Potrivit șefului statului, fratele său a fost inițial un simplu angajat într-o companie care aparține lui Ceaika și se ocupa de livrări de mărfuri spre China. „În acest fel a ajuns și  activează acolo, la fel cum activează cumnatul meu de 15 ani în Rusia și alți 500 de mii de moldoveni sau mai mulți plecați la muncă în Rusia”, a comentat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni televizate la „Jurnal TV”, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Întrebat dacă afacerile cu Ceaika îi aparțin, fratele său fiind doar o persoană de încredere care le gestionează, așa cum a declarat anterior Renato Usatîi, șeful statului a spus că nu vrea să comenteze „declarațiile cu iz politic ale unora care vor să devină oponenți politici”.

Recent s-a aflat că Alexandru Dodon s-a aliat cu Igor Ceaika, fiul procurorului general al Rusiei, într-o nouă afacere în domeniul colectării deșeurilor. Compania a fost înregistrată pe 30 august la Moscova. Alexandru Dodon deține 10% din capitalul social al firmei. Ceaiika are 40%, iar cealaltă jumătate aparține omului de afaceri Alexandru Ponomariov.

Anterior, Alexandru Dodon a obținut o cotă parte și în compania de construcție „Arhplei Development”, deținută de aceeași doi parteneri ruși Igor Ceaika și Alexandru Ponomareov.

Citește și
article image
Mesajul Rusiei după explozia dintr-un laborator cu virusul...
0
213
article image
Erdogan: Turcia, Rusia şi Iran trebuie să ia măsuri în...
0
79
article image
Ruşii exersează debarcări în Crimeea şi îşi construiesc nave
0
118
article image
Generaţia neînfricată din Rusia care îl înfruntă pe...
0
469