main logo
594

Igor Dodon: Moldova trebuie să preia experiența Austriei

Preşedintele Igor Dodon consideră că Moldova trebuie să preia experienţa Austriei în consolidarea neutralităţii şi desfăşurarea reformei fiscale.

Igor Dodon: Moldova trebuie să preia experiența Austriei

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a comunicat pe pagina sa de Facebook, în urma întrevederii cu secretarul de stat pentru finanţe din Austria, Hubert Fuchs, care se află în vizită de lucru la Chişinău, transmite Știri.md

La întrevedere a participat Ambasadoarea Austriei în RM, Christine Freilinger, şi preşedintele companiei "Grawe Group", Othmar Ederer.

„Am apreciat interacţiunea părţii austriece cu consilierii prezidenţiali în domeniul politicii externe şi reintegrării pe subiectul neutralităţii. Am subliniat că instituţia prezidenţială va continua să promoveze o politică externă echilibrată prin stabilirea unor relaţii de colaborare reciproc avantajoasă atât cu partenerii din Est, cât şi cu cei din Vest", a subliniat Dodon.

El a menţionat că urmăreşte cu atenţie reforma fiscală implementată de autorităţile austriece, care prevede inclusiv măsuri concrete de susţinere a familiilor. 

"Pentru Moldova, aceste politici sunt un exemplu bun în procesul de contracarare a fenomenului depopulării ţării cu care se confruntă în prezent statul nostru. Doar prin politici chibzuite ale statului vom putea motiva cetăţenii să nu plece din ţară", a declarat Preşedintele.

Potrivit lui, "în cadrul dialogului a constatat cu satisfacţie dinamica ascendentă a relaţiilor moldo-austriece, subliniind interesul pentru extinderea şi aprofundarea raporturilor bilaterale în toate domeniile de interes reciproc, prioritar în cel comercial-economic şi investiţional.

"Am exprimat mulţumiri pentru asistenţa tehnică acordată de Austria, prin intermediul "Austrian Development Agency" în mai multe domenii prioritare pentru Moldova, precum: agricultura, educaţie, infrastructură, business şi altele. 

În context am apreciat rezultatele excelente şi evoluţia companiei "GRAWE Carat Asigurări" SA în Moldova, care în aprilie a marcat 15 ani de activitate în ţara noastră", a informat Dodon.

Potrivit lui Dodon, "Hubert Fuchs a încurajat politicienii din Moldova să identifice cât mai rapid soluţii de constituire a unei majorităţi parlamentare fiabile şi să purceadă la numirea Guvernului RM, lucru care va permite continuarea asigurării investiţiilor, inclusiv austriece, în economia Moldovei".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării