main logo
409

Igor Dodon mizează pe susţinerea veteranilor războiului din Afganistan

Preşedintele Igor Dodon mizează pe susţinerea veteranilor războiului din Afganistan.

Igor Dodon mizează pe susținerea veteranilor războiului din Afganistan

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta se menţionează în mesajul său de felicitare adresat ostaşilor-internaţionalişti din Moldova cu ocazia aniversării a 30-a de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan, transmite Știri.md.

„În calitate de Preşedinte al ţării, în activitatea mea de consolidare a bazelor păcii civice, concordiei şi statalităţii Republicii Moldova, simt întotdeauna sprijinul Dumneavoastră. Mai avem multe de făcut în viitorul apropiat. Iar pentru a izbuti, trebuie doar să ne unim forţele, fără a pierde timpul în disensiuni şi discuţii deşarte. Îmi exprim convingerea că prin experienţa inestimabilă veţi contribui plenar la înfăptuirea transformărilor viitoare în vieţile noastre. Împreună putem face multe!", a declarat Dodon.

El a subliniat că "militarii noştri au dat dovadă de curaj, stoicism şi eroism, fiind un model al patriotismului".

„Dumneavoastră - membri ai Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan - sunteţi adevăraţi internaţionalişti care cunosc preţul prieteniei şi al ajutorului reciproc. Patria noastră, Republica Moldova, este un stat multinaţional. În rândul persoanelor decorate cu ordine şi medalii de război sunt reprezentanţi ai tuturor etniilor conlocuitoare din Moldova străbună. Acest lucru determină respectul profund faţă de frăţia voastră. Dumneavoastră - cei care aţi cunoscut amarul pierderilor şi bucuria victoriilor în luptă - aţi fost mereu alături de popor şi ţară, împărtăşind toate provocările. Vă ştim drept adevăraţi patrioţi, statalişti, oameni responsabili şi cu înţelepciune de viaţă! Suntem mândri de Voi!", a subliniat Dodon.

Săptămâna trecută, Preşedintele a înmânat distincţii de stat unui grup de participanţi la războiul din Afganistan. Vineri, în toate oraşele din ţară se desfăşoară acţiuni de comemorare cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a retragerii trupelor sovietice din Afganistan. 

Vineri dimineaţă, sute de oameni au depus flori la monumentul soldaţilor afgani şi au participat la un miting în acest sens. În războiul din Afganistan au participat peste 12.500 de cetăţeni ai Moldovei, peste 300 au murit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării