main logo
1582

Igor Dodon: Maia Sandu pregătește să dea Moldova toată străinilor

Fostul președinte Igor Dodon a lansat acuzații dure în adresa șefei de stat, Maia Sandu. Potrivit lui, președinta "pregătește să dea Moldova toată străinilor".

Igor Dodon: Maia Sandu pregătește să dea Moldova toată străinilorColaj: știri.md

"Maia Sandu, care se lăuda prin studiouri că "nu se apucă să vândă o bucată de țară", pregătește să dea Moldova toată străinilor. 

Avertizările noastre din campania electorală prezidențială din 2020 devin realitate și în ce privește vânzarea pământului agricol străinilor. Guvernarea PAS a Maiei Sandu a propus modificări în Codul funciar, care deschid larg portița pentru străini să cumpere terenurile agricole din țara noastră. 

Asociațiile de fermieri deja au tras alarma. Doar că vocea poporului rămâne, din păcate, neauzită de către Maia Sandu și PAS, care realizează agenda impusă din străinătate. 

Moldova riscă să rămână și fără cetățenii noștri, și fără pământurile agricole. Adică, riscăm cu Maia Sandu și PAS să rămânem fără principalele bogății ale țării. 

Noi trebuie să depunem tot efortul pentru a opri acești distrugători de țară", a declarat Dodon, transmite Știri.md.

Știri.md amintește că proiectul de modificare a Codului funciar care prevede eliminarea interdicției de schimbare a destinației terenurilor agricole de calitate superioară, aflate în limitele perimetrelor miniere, a fost aprobat de Parlament, în lectura a doua.

Asociația Forța Fermierilor se arată îngrijorată de proiectul Codului funciar și consideră că redacția actuală a documentului oferă undă verde pentru companiile cu capital străin să devină proprietari ai terenurilor agricole.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării