3641
5
Igor Dodon: Mai mulți deputați riscă să rămână fără imunitate parlamentară
3641
5

Ridicarea imunității parlamentare a lui Ilan Șor este doar un început.

Foto: Știri.md

Procesul se va activiza la ședințele din toamnă ale Parlamentului, când mai mulți deputați riscă să rămână fără imunitate, avertizează președintele Igor Dodon, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Eu înțeleg din rapoartele care vin la Consiliul Suprem de Securitate că sunt mai mulți deputați și nu doar de la Partidul Șor care riscă să le fie ridicată imunitatea. 

Din câte înțeleg procesele se activizează, atât pe ceea ce ține de furtul miliardului, cât și pe ceea ce ține de schemele de corupție care au fost multiple în ultimul timp. 

Știu că Centrul Național Anticorupție, Procuratura Generală și Serviciul de Informații și Securitate au grupe comune pe mai multe scheme care au fost de rezonanță. Cred că ce a fost astăzi în Parlament este doar un mic pas, dar important că s-a făcut. 

Mâine sau în primele ședințe din septembrie procesul va avansa”, a afirmat Igor Dodon la postul public de televiziune, în cadrul emisiunii „Moldova în direct”.

Acesta a criticat fosta guvernare democrată că nu a avut interesul să afle adevărul despre frauda bancară.

„Pe parcursul ultimilor ani nu am văzut mari succese în ceea ce ține de pedepsirea celor implicați în furtul miliardului. L-au pus la pușcărie pe Filat și cu asta s-au oprit. Dar acolo sunt foarte multe persoane implicate. 

De aceea atunci când am numit un procuror general interimar, ne-am pus mari speranțe că lucrurile se vor mișca mai repede. 

Azi a fost primul raport în plenul Parlamentului cu solicitarea ridicării imunității lui Ilan Șor. Această acțiune trebuia să aibă loc demult, imediat cum au fost schimbările guvernării în Chișinău, dar nu a fost voință din partea Procuraturii”, a explicat șeful statului.

Ieri, deputații au susținut unanim solicitarea procurorului general Dumitru Robu de a-i ridica imunitatea parlamentară lui Ilan Șor, care este judecat în cazul fraudei din sistemul bancar.

Citește și
article image
Cum explică sociologii dispariția lui Vlad Plahotniuc din...
0
173
article image
Igor Grosu: Nu putem proceda așa cum a procedat PDM-ul
0
101
article image
DW: Discursul lui Igor Dodon la ONU, o enigmă care...
1
485
article image
Curtea Constituțională: Tauber și Apostolova rămân fără...
0
83