main logo
312

Igor Dodon invită fracțiunile parlamentare la dialog pentru a depăși criza politică

Prețedintele țării, Igor Dodon, a invitat fracțiunile parlamentare la dialog pentru a depăși criza politică.

Igor Dodon invită deputații la dialog pentru a depăși criza politicăFoto: știri.md

Invitația a fost lansată astăzi, în cadrul unui briefing de presă, transmite Știri.md.

"Mâine dimineață, invit la consultări fracțiunile parlamentare pentru a vedea ce soluții au pentru a depăși criza politică. La ora 10:00 invit fracțiunea PSRM, la ora 11:00- fracțiunea ACUM, la ora 12:00- fracțiunea PDM, iar la ora 13:00 invit deputații din Partidul Politic Șor", a declarat Igor Dodon.

Potrivit lui Dodon, greșeala cea mai mare a Maiei Sandu a fost că nu a inițiat discuții cu președintele și PSRM înainte de a-și lua angajamentul privind selectarea procurorului general.

"A fost o inițiativă ilegală prin care s-a încercat subordonarea politică a Procuraturii Generale. Totul ar fi fost altfel dacă Maia Sandu discuta cu PSRM sau șeful statului înainte de a-și asuma responsabilitatea de alegerea procurorului general. Sunt sigur că am fi ajuns la un compromis", a menționat Igor Dodon.

Totodată, Igor Dodon a declarat că în cazul în care nu se va reuși de ajuns la un compromis, el este pregătit să propună un candidat la funcția de premier în afara politicului.

"Dacă deputații nu vor accepta dialogul, atunci va fi evidentă dorința lor de a împinge țara la alegeri anticipate. Îmi voi asuma responsabilitatea ca să depășim această situație dezastruoasă. Voi propune eu un candidat din afara politicului", a accentuat Igor Dodon.

Știri.md amintește că Guvernul Sandu a fost demis cu votul a 63 de deputați. Moțiunea de cenzură a fost votată de PSRM și PDM, iar Partidul Șor s-a abținut de la votare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării