main logo
431

Igor Dodon îndeamnă opoziția să participe la resetarea țării

Preşedintele Igor Dodon îndeamnă opoziţia "să participe la resetarea ţării".

Igor Dodon îndeamnă opoziția să participe la resetarea țăriiFoto: Știri.md

Potrivit reporterului agenţiei Infotag din Parlament, despre aceasta el a declarat luni, în discursul pe care l-a ţinut la şedinţa plenară a legislativului, transmite Știri.md

Adresându-se deputaţilor din Partidul Democrat, care a fost înlăturat de la guvernare după ce, în iunie, a fost constituită majoritatea parlamentă, şeful statului a menţionat că aceştia trebuie nu se supere pe Preşedinte şi pe noile autorităţi.

"Vă invit să participaţi activ la resetarea ţării. Poate aveţi resentimente faţă de mine, faţă de colegii din PSRM sau din blocul ACUM, dar viitorul va arăta că ceea ce am făcut noi a fost bine, inclusiv pentru dumneavoastră. Pentru asta însă e nevoie să fiţi sinceri cu dvs., să priviţi realitatea aşa cum este, nu aşa cum v-a fost impusă, sa înlocuiţi victimizarea cu o abordare constructivă, inclusiv cu o critică eficientă atunci când guvernarea greşeşte", a menţionat Dodon.

El a amintit că în discursul său în faţa noilor aleşi, pe 21 martie, el a spus că "nimic nu este veşnic, mai ales în politica moldovenească". 

"Făceam apel să nu se cadă în trufie politică, pentru că e un păcat care se va întoarce împotriva celor care cad în el. Erau atunci în sală şi alte persoane. Realitatea a arătat că nu am greşit cu nimic când am spus aceste lucruri şi că cei care pun mai presus ambiţia personală ajung până la urmă perdanţi politic", a spus Preşedintele.

El consideră că opoziţia poate acum să sprijine constructiv procesul de resetare a statului.

"Sunt sigur că sunt mulţi şi în PDM care astăzi se simt mai liber să se exprime şi să acţioneze. Vă încurajez să folosiţi aceste drepturi fundamentale pe care le-aţi recâştigat, să vă simţiţi cu adevărat liberi şi motivaţi să lucraţi pentru oameni, să susţineţi în Parlament proiectele care sunt în interesul lor. Cred că e important ca toată clasa politică, indiferent că vorbim de politicienii de la putere sau din opoziţie, să manifeste modestie şi toleranţă reciprocă, să se gândească în primul rând la oameni, la faptul ca aceştia s-au săturat de conflicte şi show-uri politice şi vor să trăiască în normalitate, să simtă un progres vizibil în viaţa lor, a evidenţiat Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării