main logo
4357

Igor Dodon: În viitorul apropiat vor apărea dosare penale răsunătoare

În următoarele săptămâni vom avea cazuri foarte răsunătoare, concrete de tragere la răspundere și inițierea dosarelor asupra persoanele care au fost în conducerea veche și au implementat scheme de corupție, contrabandă etc.

Igor Dodon: În viitorul apropiat vor apărea dosare penale răsunătoareFoto: Știri.md

Declarația aparține șefului statului Igor Dodon și a fost făcută în cadrul unui live, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Oamenii așteaptă rezultate. Cetățenii așteaptă „sânge”, nu la propriu. Așteaptă ca cei care au fost la conducere până acum și au fost implicați în acele scheme să fie trași la răspundere. În acest sens a fost făcut deja un pas. Parlamentul i-a oferit președintelui candidatura noului procuror general interimar. El trebuie să se clarifice în trei situații: furtul miliardului, uzurparea puterii în stat de către PD, la începutul lunii iunie, și investigarea schemelor de corupție, contrabandă..

Cred că în următoarele săptămâni vom avea cazuri foarte concrete, răsunătoare de tragere la răspundere. Inițierea dosarelor penale pe persoanele care au fost în conducerea veche și au implementat toate aceste scheme”, a spus Igor Dodon.

Totodată, Igor Dodon a precizat că astăzi ar putea fi numit noul director al CNA.

De menționat că ieri, 30 iulie, Dumitru Robu a fost votat de 78 de deputați în funcția de procuror general interimar. Fracțiunea PDM l-a votat pe Robu, iar deputații Lilian Carp și Dan Perciu au refuzat să voteze proiectul de hotărâre.

Candidatura lui Dumitru Robu a fost propusă de Parlament, după ce, din lipsă de cvorum, ședința Consiliului Superior al Procurorilor a fost amânată, iar Igor Dodon a cerut Legislativului să vină cu o candidatură până la 31 iulie curent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării