main logo
2731

Igor Dodon îi răspunde Maiei Sandu: Rusia nu va ataca R. Moldova

Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, este de părere că Strategia Securității Naționale, prezentată de Maia Sandu după ședința Consiliului Suprem de Securitate din 11 octombrie, este o isterie, iar scopul acesteia este de a crea noi acțiuni antirusești.

Igor Dodon îi răspunde Maiei Sandu: Rusia nu va ataca R. MoldovaColaj: Știri.md

În cadrul live-ului său săptămânal, Dodon a făcut referire la unele declarații ale conducerii R. Moldova precum că Rusia nu va ataca țara noastră. Însă, spune fostul șef de stat, Maia Sandu continuă să facă declarații antirusești, transmite Știri.md.

„Recent, Maia Sandu a declarat că există două amenințări la adresa securității naționale a Moldovei: Rusia și corupția. Cu câteva săptămâni în urmă, ea susținea că este sigură că Rusia nu va ataca Moldova. Acest lucru este afirmat în mod public și de oficialii europeni cu care ea comunică în fiecare zi. Deci, ce presupune această isterie? Aveți nevoie de motivație pentru noi acțiuni antirusești, doriți să închideți ambasada sau ce altceva, pentru a plăcea curatorilor voștri occidentali?”, a spus Dodon.

Fostul șef de stat acuză actuala guvernare de cele mai mari acte de corupție din țară din ultimii ani.

„În ceea ce privește corupția, ați controlat totul în Moldova timp de trei ani. Unde este lupta voastră împotriva corupției? Corupția este chiar voi atunci când numiți judecători cu carnet de partid. Recent, ați dat afară șeful Agenției Naționale de Integritate (ANI). L-ați bătut și l-ați aruncat sau a devenit nepotrivit brusc, pentru că a descoperit corupție în PAS? Și așa va fi cu majoritatea judecătorilor și procurorilor care acum execută ordinele Maiei Sandu”, a mai spus Dodon.

Știri.md reamintește că președinta Maia Sandu a prezentat pe 11 octombrie, la Consiliul Suprem de Securitate, proiectul Strategiei Securității Naționale.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării