main logo
430

Igor Dodon discută cu Peter Michalko despre alegeri și noul statut al Moldovei în UEEA

Președintele Igor Dodon apreciază faptul că până acum, în mare parte, alegerile locale noi din municipiul Chișinău au avut loc fără utilizarea mesajelor geopolitice.

Dodon discută cu Michalko despre alegeri și statutul Moldovei în UEEADodon discută cu Michalko despre alegeri și statutul Moldovei în UEEA

Însă șeful statului își exprimă îngrijorarea că în turul doi unii încearcă să revină la argumentele geopolitice. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„În opinia mea, noi trebuie să evităm discuțiile geopolitice în campania electorală. Oamenii din Chișinău trebuie să vadă capacitățile profesionale și soluțiile reale propuse de candidați”, a notat șeful statului.

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon menționează că, în cadrul întrevederii cu Peter Michalko, a abordat mai multe subiecte de actualitate din politica internă și externă a țării, inclusiv relațiile cu UE în contextul obținerii de către Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice (UEEA).

„Am reiterat că acest statut nu contravine prevederilor Acordului de Asociere cu UE. Acest pas oferă Moldovei o platformă de discuții cu alți parteneri și o oportunitate de a afla mai multe detalii despre UEEA, care prezintă pentru noi o piață de desfacere imensă și este interesantă din punct de vedere economic. Am menționat că nu este exclus ca pe viitor Moldova să devină un pod de legătură dintre UE și UEEA, fapt de pe urma căruia vor avea de câștigat ambele părți”, declară președintele.

Igor Dodon a subliniat interesul pentru o colaborare eficientă cu UE, reiterând faptul că Moldova trebuie să promoveze o politică externă echilibrată și să construiască relații constructive atât în Est, cât și în Vest.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării