main logo
619

Igor Dodon: Din start, Andrei Năstase voia coaliție cu socialiștii

Liderul neformal al PSRM pretinde că știe discuțiile ce au loc în interiorul blocului politic ACUM. Potrivit lui Igor Dodon, inițial Andrei Năstase era favorabil creării unei coaliții cu PSRM, însă s-a ciocnit de nedorința celui de-al doilea lider ACUM, Maia Sandu.

Igor Dodon: Din start, Andrei Năstase voia coaliție cu socialiștiiFoto: a-tv.md

Între timp, susține Dodon, conștientizând că nu-i va reveni nicio funcție importantă în stat ca urmare unei alianțe cu socialiștii, Năstase nu mai privește cu ochi buni o coaliție cu PSRM, în timp ce Maia Sandu s-a răzgândit, iar acum își dorește să coalizeze cu socialiștii, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

„La ei știți care e situația? Când ea vrea, el nu vrea. Când el vrea, ea nu vrea. Din start, Andrei voia coaliție cu socialiștii. Maia nu voia. În fiecare zi vin mesageri de la ACUM. Dar nu voi da nume. Numai că ai noștri îi mai trimit să se uite la Ora de Ras, la Jurnal TV. 

Acum când Andrei a văzut că rămâne fără funcție (n. r. - face referire la condiția socialiștilor de a obține funcția de președinte al Parlamentului, post pentru care ACUM l-a propus pe Andrei Năstase), deja el nu vrea, dar Maia vrea. Ei vor doar funcții, parcă-s copii. Ei vor numaidecât posturi”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

„Funcția de speaker e o garanție pentru socialiști. Președintele a fost suspendat de cinci ori deja. Speakerul e mai greu de scos din funcție”, a mai spus șeful statului.

Dodon a adăugat că „în această viață” Năstase nu va fi președinte al Parlamentului.

„Niciun fel de post de președinte al Parlamentului, în afară de cel al socialiștilor, nu va fi în actualul Parlament”, dă asigurări politicianul.

Liderul neformal al socialiștilor spune că nu are încredere în promisiunea celor de la ACUM, care au declarat că vor renunța la funcția de președinte al Legislativului odată ce vor vota, împreună cu socialiștii, pachetul de legi antioligarhice.

„Nu va fi asta niciodată, ca Năstase să-și dea demisia din funcția de președinte al Parlamentului. Pentru că vor fi alte opinii în fracțiunile lor. 

Începând cu boxerul ăsta cu urechile și nasul rupt (n. r. - Octavian Țîcu), care o să scrie o părere diferită: eu în numele poporului românesc nu voi vota, pentru că pe 7 aprilie 2009 Greceanîi a spus așa și așa”, a adăugat șeful statului.

Amintim că la 21 mai deputații blocului ACUM i-au așteptat pe socialiști la discuții în Parlament. Deputații PSRM nu au venit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării