main logo
1136

Igor Dodon, către PDM: Spuneți sincer oamenilor de ce vreți anticipate

Vinerea trecută, democrații au scos cetățenii în fața parlamentului pentru a scanda, că sunt împotriva alegerilor anticipate. Iar deja a doua zi, sâmbătă, când a fost creată majoritatea parlamentară și necesitatea votării deja nu mai este actuală, democrații au scos cetățenii cu lozincile pentru alegeri anticipate.

Igor Dodon, către PDM: Spuneți sincer oamenilor de ce vreți anticipateFoto: a-tv.md

Declarația a fost făcută de președintele țării Igor Dodon în cadrul emisiunii de la televiziunea publică, precizând, că principala cauza a situației create acum în Moldova este nedorința democraților de a transmite pașnic puterea noului Parlament și Guvern legitim, transmite Știri.md cu referire la a-tv.md.

"Decideți, ce doriți. Dacă vedeți, că pierdeți, mai bine anticipate? Mai bine să spuneți sincer oamenilor, că doriți alegeri anticipate, deoarece pierdeți puterea. 

Urmând logica lor, reiese că dacă PDM nu mai controlează puterea, avem nevoie de alegeri anticipate. Iar dacă PDM rămânea la putere împreună cu toate pârghiile - procuratura, ministerele și așa mai departe - atunci ar fi fost bine. 

Aceasta este problema. Adică noi trebuie să organizăm alegeri anticipate în Moldova atâta timp, cât ei trebuie să fie la putere. Așa nu merge", a declarat Igor Dodon. 

Concluzionând, președintele a amintit că există o majoritate parlamentară din 61 de deputați, recunoscută de întreaga lume, și un Guvern legitim ales, iar din acel moment democrații se află deja în opoziție și trebuie, în sfârșit, să se împace cu acest lucru.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării