274
0
Igor Dodon, către deputați: Ori vă apucați de lucru, ori la anticipate
274
0

Igor Dodon spune că dacă în următoarele 2 săptămâni deputații nu vor crea o majoritate parlamentară, atunci va dizolva Parlamentul.

Foto: IPN

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Șeful statului a evitat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

„Suntem în premieră în istoria modernă a RM când la expirarea practic a trei luni de la alegerile parlamentare, la expirarea a 2 luni de la ședința de constituire a Parlamentului RM, nu avem președinte al Parlamentului, nu avem o majoritate și un guvern funcțional. Condamn egoismul politic și ambițiile exagerate ale unor deputați și ale unor grupuri parlamentare. Oamenii așteaptă rezultate, așteaptă ca deputații în sfârșit să se apuce de lucru.

Eu mă adresez deputaților...sau vă apucați de lucru, voi primiți salarii de 10 ori mai mari decât pensia în RM, sau creați o majoritate în Parlament, sau recunoaștem că ambițiile nu vă permit și mergem la anticipate. Creați majoritatea parlamentară și mobilizați-vă. Ori vă apucați de lucru, ori la anticipate. Oamenii așteaptă o claritate, ajunge! Eu azi m-am adresat la Curtea Constituțională pentru a avea claritate, care e termenul limită, de când se încep acele 3 luni.

Adresarea la Curtea Constituțională astăzi a fost depusă.

Cel mai probabil mai sunt 2 săptămâni. Aveți săptămâna viitoare și săptămână de pe 3 până pe 7 iunie. 

Dacă în aceste 2 săptămâni nu găsiți limba comună, eu voi fi nevoit să dizolv Parlamentul. Numărătoarea inversă a început!", a declarat Igor Dodon.

Citește și
article image
Dodon: Au apărut noi oportunităţi pentru dezvoltarea...
0
119
article image
Procuratura anunță de ce sunt învinuiți deputații Cebotari...
0
787
article image
PDM a părăsit sala de ședințe în semn de protest la...
2
194
article image
Ulanov, despre perioada în care Dodon era ministru al...
4
863