main logo
545

Igor Dodon: Campania electorală începe pe 20 august

Partidul Socialiștilor dă startul pregătirilor către alegerile locale generale. Candidații PSRM la funcțiile de primari și consilieri vor fi cei „care tot timpul au fost alături de partid și în partid”, a declarat președintele PSRM, Zinaida Greceanîi.

Igor Dodon: Campania electorală începe pe 20 august

Potrivit Zinaidei Greceanîi, nu s-a decis deocamdată cine va fi candidatul socialiștilor pentru Primăria municipiului Chișinău, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md

„Încă nu am lansat procesul. Noi suntem la etapa de pregătire. Orice candidatură va fi trecută prin executivul politic și apoi va fi luată decizia la Consiliul Republican”, a spus Zinaida Greceanîi.

Liderul informal al PSRM, președintele Igor Dodon, a spus că pe 20 august începe campania electorală, iar în cadrul ședinței Consiliului PSRM au fost trasate primele acțiuni care trebuie întreprinde de către formațiune.

„Cu suportul PSRM, al fracțiunii parlamentare a PSRM, în țară la noi a început o perioadă nouă”, a declarat Igor Dodon. Șeful statului a spus că se va face tot posibilul ca noua majoritate parlamentară formată de PSRM și Blocul Politic ACUM să dureze cât mai mult. În altă ordine de idei, liderii  PSRM au spus că nu vor accepta traseismul politic, nu vor accepta în fracțiune deputați din alte fracțiuni sau deputați independenți.

Codul Electoral nu prevede o perioadă fixă a campaniei electorale pentru alegerile locale. Agitația electorală se admite după înregistrarea concurentului electoral de către organul electoral. 

Solicitată să spună când va începe organizarea alegerilor și stabilirea bugetului scrutinului, președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a spus că autoritatea electorală este în așteptarea deciziei Parlamentului privind stabilirea datei alegerilor.

Parlamentul a decis în ședința din 18 iunie că alegerile locale generale vor avea loc la 20 octombrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării