1051
1
Igor Dodon anunță o nouă componență a Curții Constituționale
1051
1

În viitorul apropiat, în Moldova ar putea apărea o nouă componență a Curții Constituționale a Republicii, care va anula toate deciziile luate mai devreme în interesul Partidului Democrat.

Foto: Știri.md

Acest lucru a fost declarat de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un interviu acordat ”Rossiyskaya Gazeta”, transmite Știri.md cu referire la noi.md.

Șefului statului moldovean i-a fost reamintit faptul că, în perioada guvernului anterior, Curtea Constituțională a demis în mod repetat președintele atunci când acesta a refuzat să semneze deciziile luate de guvernul controlat de Plahotniuc și a fost întrebat dacă ar putea apărea o nouă situație sub noul cabinet de miniștri? 

"Această practică a luat sfârșit. 

Cred că în viitorul apropiat va apărea o nouă componență a Curții Constituționale a Republicii Moldova și vor fi anulate toate deciziile care au fost luate până acum și care au dat naștere la această practică", a declarat Igor Dodon. 

El a subliniat că în Republica Moldova, Curtea Constituțională a devenit un instrument al partidului de guvernământ. 

Au fost multe cazuri când ei luau decizii pe care nimeni nu le susțineau, toată lumea înțelegea că aceste decizii erau luate în interesul Partidului Democrat. 

"Pentru câteva minute președintelui parlamentului primea împuternicirile președintelui, dacă eu nu semnam vreo lege.

Nu există nicăieri în lume o asemenea practică. Dar când președintele și parlamentul au fost numiți în instanță uzurpatori, este imposibil să uităm despre acest lucru. 

Din cauza acestor decizii, în Moldova s-ar fi putut vărsa sânge. 

Prin urmare, deși Curtea Constituțională a anulat deja toate deciziile sale, acest lucru nu este suficient - toți judecătorii ar trebui să demisioneze, iar reprezentanții parlamentului, ai guvernului și ai sistemului judiciar ar trebui să numească o nouă componență a instanței. 

Și noi vom face acest lucru", a spus Președintele Republicii Moldova.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter