main logo
853

Igor Dodon anunță cine ar putea fi președinte la Moldovagaz

Candidatul actualei guvernări la funcția de președinte al Consiliului de Administrație al „Moldovagaz” este Vadim Ceban, anunță șeful statului Igor Dodon. Ceban este în prezent bașcan interimar al Găgăuziei.

Igor Dodon anunță cine ar putea fi președinte la MoldovagazFoto: Știri.md

Astăzi a avut loc o întâlnire între ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, candidatul propus la „Moldovagaz” și președintele Igor Dodon, în cadrul căreia s-a discutat despre asigurarea funcționării eficiente a sistemului de aprovizionare cu gaze naturale a consumatorilor, transmite Știri.md.

„Există informație preventivă despre diferite scheme frauduloase puse în aplicare în sistemul energetic în general, și în stucturile „Moldovagaz”, în particular, care au impact semnificativ asupra costurilor interne și, implicit, asupra tarifelor la gaze. 

În acest context, am solicitat întreprinderea acțiunilor imediate de eliminare a schemelor respective, identificarea rezervelor interne de diminuare a costurilor în cadrul acestei întreprinderi strategice pentru țara noastră. 

Sunt convins că aceste rezerve pot fi identificate, diminuând astfel presiunea asupra tarifelor pentru consumatorii finali”, a declarat Dodon.

Ministrul Vadim Brînzan a vorbit despre solicitările întreprinderilor energetice către ANRE pentru majorarea tarifelor pentru consumatorii finali, fiind invocate argumente ce țin de majorarea prețului de import al gazelor naturale.

Igor Dodon anunță că va pleca mâine la Moscova pentru a iniția negocieri cu autoritățile Rusiei, cu scopul obținerii unor reduceri la prețul de livrare a gazului natural pentru Republica Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării