main logo
2714

Igor Dodon anunță când Vladimir Putin ar putea veni în R. Moldova

Suntem întotdeauna fericiți și îl așteptăm pe Vladimir Putin în Moldova, cred că avem ce discuta cu el. Dar, consider că pentru a vizita țara noastră, președintele rus are nevoie de o agendă clară.

Igor Dodon anunță când Vladimir Putin ar putea veni în R. MoldovaColaj: Știri.md

Declarația îi aparține lui Igor Dodon, după ce a fost întrebat ce trebuie să se întâmple ca Vladimir Putin să viziteze Republica Moldova, transmite Știri.md

În cadrul unui interviu pentru kommersant.ru, șeful statului afirmă că omologul său rus ar putea veni în țara noastră anul viitor, atunci când în Moldova va fi declarat Anul Rusiei. 

"Anul viitor, conform acordurilor noastre, va fi Anul Rusiei în Moldova. Poate îi vom putea convinge pe partenerii noștri ruși să întreprindă o vizită de lucru în țara noastră. Ar fi ideal pentru noi să progresăm în anumite domenii până atunci. Poate chiar și în cazul problemei transnistrene, care este importantă pentru noi", a spus Igor Dodon. 

Președintele țării a ținut să menționeze că probabil, ultima vizită a lui Vladimir Putin, în calitate de prim-ministru a fost în 2008, atunci când Dodon era primul viceprim-ministru, iar președintele Rusiei de atunci, Dmitri Medvedev a fost în 2010 sau în 2011.

În cadrul interviului, șeful statului a fost întrebat și despre mandat său de președinte care expiră anul viitor.

"Am preluat funcția de președinte pe 23 decembrie 2016, adică mandatul meu se încheie pe 23 decembrie 2020. Există două opțiuni de organizare a alegerilor - fie la sfârșitul anului viitor, fie la începutul anului 2021", a subliniat Dodon. 

Totuși, președintele țării evită deocamdată să dea un răspuns exact dacă va candidat sau nu pentru un nou mandat spunând că "Mai avem încă timp". 


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării