main logo
472

Igor Dodon anunță că va merge în Polonia, Belgia, SUA și Rusia

În septembrie, preşedintele Igor Dodon va participa la mai multe forumuri internaţionale.

Igor Dodon anunță că va merge în Polonia, Belgia, SUA și RusiaFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, anunţul a fost făcut, în ajun, de şeful statului la emisiunea "Moldova în Direct" la postul de televiziune Moldova 1, transmite Știri.md.

"La începutul lunii septembrie, în Polonia, se vor desfăşura ceremoniile de comemorare a 80 de ani de la începutul celui de al Doilea Război Mondial. Sunt invitaţi liderii a zeci de ţări. În cadrul acestora va participa, de asemenea, Preşedintele american Donald Trump, precum şi mulţi lideri din UE. În timpul vizitei, sper să organizăm mai multe întrevederi bilaterale", a spus Dodon.

În septembrie, preşedintele Moldovei va efectua şi o vizită de lucru la Bruxelles.

"Ordinea de zi deja a fost convenită", a spus Dodon.

La sfârşitul lunii septembrie, preşedintele Republicii Moldova va participa la sesiunea Adunării Generale a ONU de la New York.

"La sfârşitul lunii septembrie am o invitaţie din partea ONU. Voi susţine un discurs de la tribuna ONU la New York. De asemenea, vor avea loc întâlniri bilaterale", a spus el.

Înainte de acestea, la finele lunii august, şeful statului intenţionează să efectueze o vizită de lucru în Federaţia Rusă.

"A fost planificată o întâlnire cu omologul meu rus Vladimir Putin. În prezent discutăm supra agendei. Planificăm să abordăm subiecte legate de exportul de produse moldoveneşti şi aprovizionare cu gaze", a conchis preşedintele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării