main logo
504

Igor Dodon anunță că se va întâlni cu Emmanuel Macron la Paris

Preşedintele Igor Dodon va participa la ediţia a doua a Forumului Păcii la Paris, în cadrul căruia va avea o întrevedere cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Igor Dodon anunță că se va întâlni cu Emmanuel Macron la ParisFoto: știri.md

Despre aceasta a anunțat șeful statului pe pagina sa de Facebook, după întrevederea cu secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Franceze, care se află într-o vizită în Republica Moldova, transmite Știri.md.

Potrivit anunțului, vizita în Franța este preconizată pentru luna noiembrie.

"Am apreciat dialogul franc între Moldova și Franța, inclusiv la nivel de șefi de state. În acest sens am reamintit de cele două întrevederi personale cu Președintele francez, Emmanuel Macron, ce au avut loc în 2018. 

Am comunicat doamnei de Montchalin că subiectele-cheie în cadrul acestor discuții au fost reglementarea conflictului transnistrean și promovarea politicii externe echilibrate a Republicii Moldova.

Pe finalul discuției am reconfirmat participarea mea la ediția a II-a a Forumului Păcii, care va avea loc la Paris, în noiembrie curent, și am convenit asupra unei întrevederi cu Președintele Emmanuel Macron în cadrul acestei vizite", a menționat Igor Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării