main logo
437

Igor Dodon a mers la locurile sfinte din Ierusalim

În cadrul vizitei oficiale în Israel, Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a mers luni la locurile sfinte din Ierusalim.

Igor Dodon a mers la locurile sfinte din Ierusalim

Despre aceasta el a comunicat pe pagina sa de facebook.

El a menţionat că Patriarhul Teofil i-a înmânat Ordinul Cavalerilor Sfântului Mormânt „pentru merite deosebite în apărarea religiei ortodoxe", transmite Știri.md cu referire la Infotag.

„Am avut o întrevedere cu ÎPS Theophilos III, Patriarhul Ierusalimului şi al Întregii Palestine. I-am relatat Sfinţiei Sale despre rolul important pe care îl joacă religia ortodoxă în viaţa societăţii moldoveneşti. În special, am remarcat că, potrivit recensământului populaţiei, peste 98% din locuitorii ţării noastre sunt ortodocşi. Religia ortodoxă este cea mai mare valoare a poporului Moldovei şi unul dintre pilonii statalităţii noastre", a scris Dodon.

Potrivit lui, după întrevedere, Patriarhul personal a condus delegaţia prin locurile sfinte, inclusiv la Biserica Sfântului Mormânt şi în cuvuclie (camera mică a mormântului) unde în fiecare an, în ziua Învierii Domnului, pogoară Focul Haric.

Preşedintele Moldovei a mai menţionat că „în cadrul vizitei, el împreună cu Prima Doamnă, Galina Dodon, au vizitat Complexul Memorial „Yad Vashem", edificat în memoria celor şase milioane de evrei care au fost exterminaţi în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, în Germania şi în ţările europene ocupate de aceasta".

În cadrul ceremoniei oficiale, ei au depus o coroană de flori la piatra comemorativă şi la Focul Veşnic în memoria victimelor Holocaustului. De asemenea, Preşedintele a înscris un mesaj în Cartea de Onoare.

„Tragedia poporului evreu a avut loc şi pe teritoriul Patriei noastre care, în anii de război, a fost ocupată de armatele germane şi cele române, care au exterminat zeci de mii de evrei. Consider că Holocaustul este o lecţie pentru întreaga omenire, care ne demonstrează importanţa menţinerii păcii. Aşa ceva nu trebuie să se repete!", a subliniat Igor Dodon.

De asemenea, el a menţionat că la 26 noiembrie 2015, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat decizia de a declara ziua de 27 ianuarie drept Zi de comemorare a victimelor Holocaustului.

Din componenţa delegaţiei RM în Israel fac parte câţiva consilieri ai şefului statului şi activişti ai Partidului Socialiştilor, ar reprezentanţi ai Guvernului nu sunt.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării