main logo
463

Igor Dodon a îndemnat deputaţii să se aşeze la masa de negocieri

Şeful statului Igor Dodon a îndemnat deputaţii să se aşeze la masa de negocieri şi a anunţat că va accepta orice majoritate, orice guvern care va fi creat prin negocieri între partidele politice care au obținut votul cetățenilor.

Igor Dodon a îndemnat deputaţii să se aşeze la masa de negocieriIgor Dodon a îndemnat deputaţii să se aşeze la masa de negocieri

La finele discursului prezentat în faţa parlamentului, preşedintele Igor Dodon a adresat noilor aleşi ai poporului o solicitare, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

„Gândiți-vă că oamenii au obosit de conflicte politice și își doresc o viață decentă și un progres vizibil al țării. În acest context, vă propun să vă așezați la masa de dialog, pentru a le arăta oamenilor că puteți discuta. În calitate de președinte al Republicii Moldova intenționez să invit, în curând, fiecare formațiune în parte la un dialog la Președinție, pentru a discuta cumpătat și responsabil, ce facem mai departe”, a opinat Dodon.

Şeful statului a precizat că va accepta orice majoritate, orice guvern care va fi creat în urma negocierilor, însă nu va aproba o majoritate alcătuită artificial și nelegitim, din transfugi. „Decât o guvernare a transfugilor, mai bine să ne judece încă o dată cetățenii, la alegeri anticipate”, a conchis Dodon.

Parlamentul de legislatura a X-a este constituit legal. Conform legislației în vigoare, după constituirea legală a parlamentului se alege președintele, vicepreședinții şi se formează Biroul permanent. În termen de 10 zile de la prima ședință, vor fi constituite fracțiunile parlamentare, care funcţionează în baza regulamentului propriu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării