main logo
4369

Igor Dodon a fost audiat în calitate de bănuit în dosarul Energocom

Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost audiat astăzi, 29 decembrie, în calitate de bănuit în dosarul „Energocom”. Acesta a declarat că procurorii i-au prezentat o parte din cauzele dosarului și urmează să colaboreze cu aceștia.

Igor Dodon a fost audiat în calitate de bănuit în dosarul EnergocomFoto: știri.md

„Procurorii mi-au prezentat o parte din cauzele acestui dosar în care sunt în calitate de bănuit, nu de învinuit... Sunt gata să colaborez cu ancheta și să explic că nu am nicio vină în acest dosar”, a declarat Igor Dodon, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Acesta este bănuit în dosarul privind procurarea energiei electrice în perioada 2008-2009, pe când era ministrul Economiei.

Igor Dodon a fost citat pentru ziua de luni, 27 decembrie, însă, pe motiv că nu se afla în țară, avocatul fostului șef al statului a solicitat o amânare, chiar dacă spunea că, oficial, clientul său nu a primit nicio citație.

„Domnul Dodon avea din timp stabilită o planificare pentru ziua de astăzi în afara hotarelor Republicii Moldova. Totodată, comunicăm că, până în ziua de astăzi, nu a fost oficial recepționată citarea dumnealui în conformitățile Codului de procedură penală și nici nu am văzut conținutul acesteia. Conform Codului de procedură penală, citația se face cu minimum cinci zile până la eveniment. Dar pentru a nu tărăgăna situația, am cerut amânarea ședinței”, declara avocatul Maxim Lebedinschi.

Știri.md reamintește că Igor Dodon a fost citat la Procuratura Generală (PG) pentru data de 27 decembrie pentru a fi audiat în dosarul „Energocom”.

Citește și: Dosarul Energocom: Imagini cu Dodon în Procuratura Generală

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării