main logo
340

Igor Dodon a discutat despre relațiile bilaterale cu premierul Bulgariei

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon şi premierul Bulgariei, Boiko Borisov, au discutat despre dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

Dodon a discutat despre relațiile bilaterale cu premierul Bulgariei

Întrevederea oficialilor a avut loc în marja Forumului Internaţional de la Baku, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md

Preşedintele a exprimat mulţumiri Guvernului Bulgariei pentru asistenţa financiară şi tehnică oferită pentru realizarea mai multor proiecte, inclusiv cel de construcţie, amenajare şi dotare cu echipament modern de tratare a apei a 8 staţii publice de distribuire a apei potabile în raionul Taraclia, precum şi renovare a căminului Universităţii de Stat "Grigore Ţamblac" din acest oraş. 

De asemenea, el a încurajat participarea reprezentanţi lor businessului bulgar în activitatea zonelor economice libere, parcurilor industriale şi IT din RM, care oferă condiţii atractive pentru investitorii străini. 

"Am apreciat dialogul politic stabilit între statele noastre şi am pledat pentru dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor moldo-bulgare. Aşa cum am menţionat şi la forum, suntem adepţii promovării unei politici externe echilibrate care prevede menţinerea şi dezvoltarea relaţiilor pragmatice şi reciproc avantajoase atât cu partenerii din Est, cât şi cu cei din Vest, cu respectarea statutului de neutralitate permanentă a Moldovei", a scris Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării