main logo
506

Igor Boțan: Așteptările de la actuala guvernare sunt foarte mari

Așteptările de la actuala guvernare sunt foarte mari și e important ca, în opinia publică, să nu se contureze ideea că actualii guvernanți sunt la fel ca precedenții.

Igor Boțan: Așteptările de la actuala guvernare sunt foarte mariFoto: ipn.md

Opinia a fost exprimată la dezbaterile publice cu tema: „Totalurile primei sesiuni a noului Parlament: pro și contra”, organizate de Agenția de presă IPN și Radio Moldova și aparține lui Igor Boțan, expertul permanent al proiectului, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„În orice societate, simpatiile mas-media sunt de partea opoziției, chiar și în situația în care actuala opoziție recent a fost la guvernare 10 ani, iar actuala putere este la guvernare doar de două luni și zece zile”, a declarat Igor Boțan.

Expertul a spus că actuala guvernare este obligată să rămână în spațiu constituțional. „Procesul de dezoligarhizare oricum trebuie să se producă în limitele Constituției și a legilor în vigoare. E un proces dificil, greu”, a spus expertul.

Potrivit lui Igor Boțan, actuala guvernare nu poate comite lucruri prin care opinia publică să perceapă că este la fel ca precedenta. 

„Noua guvernare, după ce a intrat în aceste procese de revizuire, anchetare și investigare, caută posibilitatea să formeze un program pozitiv, în baza căruia să poată guverna în continuare”, a specificat expertul.

Igor Boțan a menționat că cei de la guvernare trebuie să înțeleagă că simpatiile vor trece către opoziție, de aceea calitatea guvernării va conta foarte mult. 

„Într-o stare de normalitate, cu o economie bine pusă la punct, din inerție, această economie poate să funcționeze o jumătate de an. Cei de la guvernare spun că situația economică-socială este rezultatul acțiunilor pre-electorale ale Partidului Democrat”, a spus expertul.

Igor Boțan a opinat că lucrurile care s-au întâmplat cu așa-zisele concursuri este descalificant pentru guvernare și acestea reprezintă un avantaj pentru opoziție.

În ziua de luni, 19 august, IPN a organizat dezbaterile publice cu tema „Totalurile primei sesiuni a noului Parlament: pro și contra”. 

La ele au participat Grigore Novac, deputat din fracțiunea Partidului Socialiștilor, Vladimir Cebotari din fracțiunea Partidului Democrat și Alexandru Slusari, deputat din fracțiunea Platforma Demnitate și Adevăr, blocul ACUM. 

Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul „Șor” nu și-au delegat reprezentanți la dezbateri.  

Dezbaterile publice cu tema „Totalurile primei sesiuni a noului Parlament: pro și contra” fac parte din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice” , desfășurat cu susținerea Fundației germane Hanns Seidel.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării