main logo
1832

Ignatiev: Unificarea Moldovei și Transnistriei este practic imposibilă

Şeful așa-numitului minister de externe al Transnistriei, Vitali Ignatiev, consideră că "este practic imposibil să uneşti RMN şi RM".

Ignatiev: Unificarea Moldovei și Transnistriei este practic imposibilă

După cum relatează Infotag, el a afirmat acest lucru la postul de televiziune Rossia-24, argumentând că malul drept şi cel stâng al Nistrului au "valori diferite, istorie şi identitate diferite şi, cel mai important, priorităţi diferite", transmite Știri.md.

Potrivit acestuia, conducerea Republicii Moldova transformă ţara într-un al doilea stat românesc.

"Perspectivele de integrare europeană ale Moldovei sunt foarte ceţoase, dar să devină un fel de anexă, o parte a României, să-şi consolideze în continuare relaţia cu aceasta - în această direcţie autorităţile moldoveneşti lucrează foarte activ. 

Transnistria, în schimb, are cu totul alte planuri, stabilite încă de la referendumul din 2006 - independenţa şi dezvoltarea ulterioară a relaţiilor cu Rusia", a reamintit negociatorul-şef de la Tiraspol.

El consideră că conducerea Moldovei şi-a decis opţiunea de integrare europeană fără să-i întrebe pe locuitorii din Transnistria.

"Conducerea Moldovei trebuie să recunoască că aşa este. În acest caz, ei trebuie să se aşeze la masa de negocieri şi să semneze un acord de pace cu noi, să ne recunoaştem reciproc şi să încheiem acest conflict", a spus Ignatiev.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării