177
0
Ignatiev: Transnistria urmărește să se afirme ca stat independent
177
0

Negociatorul șef de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, susține că independența Transnistriei ar putea fi recunoscută la nivel internațional în mai puțin de 5-10 ani.

„Transnistria are motive politico-juridice și istorice impecabile pentru recunoașterea ei internațională”, a declarat Ignatiev într-un interviu, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

„Partenerii externi înțeleg din ce în ce mai bine că Transnistria există demult ca stat independent. Și următorul pas de la acceptarea de facto a acestei realități trebuie să devină recunoașterea de jure a Transnistriei”, a spus Ignatiev, subliniind că în negocierile pentru reglementarea transnistreană, Tiraspolul urmărește „să se afirme ca stat independent”.

Acesta a mai spus în interviu că nu s-a mai întâlnit cu șefa echipei moldovene de negociatori, Cristina Lesnic, de mai bine de cinci luni, situație pe care a calificat-o ca fiind anormală. 

Potrivit lui, a scăzut și frecvența întâlnirilor la nivelul grupurilor de experți. Ignatiev s-a plâns că există dificultăți în ceea ce privește circulația mașinilor transnistrene cu numere neutre. 

El s-a arătat indignat de faptul că polițiștii moldoveni opresc și sancționează șoferii care nu au lipit pe mașină abțibildul cu abrevierea Republicii Moldova – MD. 

„Acest abțibild este obligatoriu pentru circulația internațională. Faptul că polițiștii reacționează la lipsa lui însemnă că autoritățile moldovene înțeleg că Transnistria și Republica Moldova sunt două state diferite”, spune Ignatiev în interviu. 

Potrivit lui, există dificultăți și în ceea ce privește permisele de conducere transnistrene.

Citește și
article image
Oficial: Progresele în reglementarea transnistreană oferă...
0
65
article image
Greceanîi s-a pronunțat asupra soluționării problemei...
0
231
article image
Vicepremier: Soluția lui Dodon privind Tiraspolul e doar o...
0
219
article image
Opinie: Donbass și Transnistria, același proces de...
0
165