main logo
357

Ignatiev: Transnistria, deschisă pentru orice colaborare cu Cehia

Transnistria este deschisă pentru orice formă de colaborare cu Cehia.

Ignatiev: Transnistria, deschisă pentru orice colaborare cu Cehia

O declaraţie în acest sens a făcut ministrul de externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev, joi, la întrevederea de la Tiraspol cu Ambasadorul Cehiei în Moldova, Zdenek Krejci, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul MAE al regiunii, el l-a informat pe interlocutor despre situaţia actuală în procesul de negocieri dintre Transnistria şi Moldova, menţionând că Tiraspolul "nu a lăsat fără atenţie unele declaraţii ale reprezentanţilor RM cu privire la formatul de reglementare a conflictului, care creează iluzii dăunătoare şi distrag atenţia de la activitatea ritmică a formatului "5+2" în baza agendei socio-umanitare, care şi-a dovedit eficienţa".

"Considerăm că trebuie să continuăm negocierile în cadrul acestei paradigme şi nu am vrea ca procesele interne din Republica Moldova să aibă un impact negativ asupra dialogului. Punerea în aplicare a acordurilor în momentul de faţă este prioritatea noastră", a subliniat Ignatiev.

De asemenea, părţile au discutat "un şir de aspecte legate de cooperarea bilaterală dintre Transnistria şi Republica Cehă, cu accent pe implementarea proiectelor sociale şi umanitare de interes reciproc".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării