main logo
608

Ignatiev: Tiraspolul ar dori o poziție mai activă a UE în procesul de reglementare

Tiraspolul ar dori o poziție mai proactivă a UE în calitate unul dintre participanții la procesul internațional de negocieri pentru reglementarea relațiilor cu Chișinăul.

Ignatiev: Tiraspolul ar dori o poziție mai activă a UE la negocieriFoto: Imagine simbol

După cum relatează Infotag, acest lucru a fost declarat de negociatorul șef transnistrean, Vitalii Ignatiev, în cadrul unei întrevederi la Tiraspol cu ambasadorii Belgiei și Danemarcei în Moldova, Evert Maréchal și Søren Jensen, transmite Știri.md.

Ignatiev a subliniat că partea transnistreană „nu a refuzat niciodată să negocieze și favorizează invariabil o cale pașnică de soluționare a tuturor problemelor”.

„Moldova sporește presiunea asupra Transnistriei, inclusiv prin restricționarea importului de medicamente și echipamente medicale, perceperea de taxe vamale, interzicerea exportului de produse ale întreprinderilor, adoptarea așa-numitei „legi privind separatismul”. Toate acestea împiedică cooperarea normală cu Moldova. În contextul instabilității globale, avem potențialul de a arăta un exemplu alternativ, pozitiv, de cooperare constructivă, neconflictuală. Există multe domenii în care se poate ajunge la soluții, dar Chișinăul refuză să meargă pe această cale, acumulând în schimb presiuni”, a spus Ignatiev.

Ignatiev a afirmat încă o dată necesitatea recunoașterii Transnistriei.

„Singura opțiune pentru a asigura pacea durabilă, stabilitatea și securitatea poporului este recunoașterea de jure a status quo-ului care s-a dezvoltat pe parcursul a 34 de ani datorită existenței a două entități complet diferite ca structură și organizare pe teritoriul fostei RSSM”, a declarat negociatorul de la Tiraspol.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării