main logo
372

Hotărârea Guvernului privind secțiile de votare pentru parlamentare, la CC

Deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor au contestat marți, 22 ianuarie, la Curtea Constituțională, hotărârea Guvernului din 18 ianuarie cu privire la deschiderea secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Hotărârea Guvernului privind secțiile de votare pentru alegeri, la CCHotărârea Guvernului privind secțiile de votare pentru alegeri, la CC

Deputatul Vlad Batrîncea a menționat că prin aprobarea acestei hotărâri, Guvernul a permis excluderea din procesul constituțional a sute de mii de cetățeni din Republica Moldova care trăiesc și muncesc în Federația Rusă. Potrivit PSRM, este un caz grav de discriminare constituțională a moldovenilor care au fost privați de posibilitatea de a vota, transmite Știri.md cu referire la IPN

Deputatul a menționat că în Europa și în SUA vor fi deschise circa o sută de secții de votare, cu aproximativ jumătate de milion de buletine de vot, care acoperă aproape toți alegătorii. În Rusia s-au deschis doar 11 secții de votare, doar pentru 10% din numărul moldovenilor care se află acolo.

Deputatul PSRM, Adrian Lebedinschi, a remarcat faptul că Guvernul se consultă cu ambasadele în legătură cu deschiderea secțiilor de votare. În ceea ce privește Federația Rusă, autoritățile au ignorat recomandările Ambasadei Republicii Moldova în această țară. „Pe teritoriul Federației Ruse trebuie să fie deschise cel puțin 30-40 secții de votare”, a declarat Adrian Lebedinschi. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării