8438
4
Hotărârea de urgență luată dimineață de Guvern fără presă
8438
4

Membrii Cabinetului de Miniștri s-au întrunit azi-dimineață, fără a anunța presa, într-o ședință, la care au aprobat completarea unei hotărâri de Guvern din anul 2001.

Hotărârea se referă la modul de declarare a mărfurilor de către agenţii economici din regiunea transnistreană, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Hotărârea prevede că agenții economici din regiunea transnistreană, care sunt înregistrați la Agenția Servicii Publice pot declara și vămui mărfuri, al punctele autorizate de Serviciul Vamal, fără perceperea drepturilor de import şi a plăţii pentru poluarea mediului, dar cu condiţia ca mărfurile să rămână pe teritoriul necontrolat de către organele constituţionale.

Astăzi, Executivul a completat această hotărâre cu încă un punct – nr. 5, care prevede că prevederile acestei hotărâri au efect asupra raporturilor juridice care au apărut, începând cu data de 27 septembrie 2001 și că plățile percepute în condițiile Hotărârii Guvernului nr. 1001/2001 cu privire la declararea mărfurilor de către agenţii economici din raioanele de est ale Republicii Moldova și încasate până la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri nu se restituie”.

Autorii proiectului de hotărâre de Guvern sunt reprezentanții Ministerului Finanțelor. 

Reporterul TV8 a contactat reprezentanții Ministerului Finanțelor pentru a le solicita să ne explice care este contextul aprobării acestei hotărâri, însă aceștia ne-au redirecționat către viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lisnic, care, la rândul ei, nu a răspuns la telefon. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter