main logo
1790

Hohote de râs în plenul Parlamentului. Carp: Socialiștii îl caută pe Nesterovschi prin vie

Replica deputatului PAS Lilian Carp la anunțul opoziției că va boicota ședința plenară de astăzi a stârnit hohote de râs în Parlament. În timp ce speakerul Igor Grosu îi făcea cu ou și oțet pe socialiști și comuniști, Carp a declarat că socialiștii l-ar căuta pe Alexandr Nesterovschi, deputatul care a anunțat în această săptămână că părăsește PSRM, prin vie.

Carp, în Parlament: Socialiștii îl caută pe Nesterovschi prin vie

În seara zilei de miercuri, 15 martie, deputatul socialist Alexandr Nesterovschi a anunțat că se retrage din rândurile PSRM și din fracțiunea parlamentară, rămânând deputat independent în Parlament, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Totodată, acesta a anunțat că se alătură echipei „Mișcarea Pentru Popor”. Deputatul a precizat că nu are de gând să se întoarcă în rândurile PSRM.

Deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova s-au arătat indignați de decizia lui Alexandr Nesterovschi. Într-o conferință de presă organizată la Parlament, socialistul Vlad Batrîncea a venit cu un ultimatum pentru Nesterovschi. „Nu a avut motive să plece, nu a avut curaj să-și expună nemulțumirile. Este așteptat la partid. Domnul Nesterovschi ori revine în echipă și spune public că cererea de demisie nu a fost scrisă de el, ci doar semnată, ori întoarce mandatul”, a declarat Batrîncea.

Declarația lui Lilian Carp ne readuce aminte de fostul deputat socialist Ștefan Gațcan, care a anunțat, în data de 30 iunie 2020, că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la „Pro Moldova”. După câteva ore în care noii săi colegi au menționat că nu-l găsesc, socialiștii au publicat o declarație semnată de Gațcan, în care era a menționat că el renunță la mandatul de parlamentar. Președintele fracțiunii PSRM de atunci, Corneliu Furculiță, spunea că Gațcan rămâne alături de echipa socialiștilor.

În timp ce deputații Pro Moldova îl căutau pe Ștefan Gațcan, fostul deputat publica pe Facebook imagini video dintr-o vie în care anunța că nu a fost sechestrat și că este bine, dar și că nu o să comunice cu niciun prieten întrucât are nevoie de reabilitare. „Stimați prieteni, sunt bine, sănătos și nu sunt sechestrat de nimeni. Am nevoie de un pic de liniște”, declara Gațcan.

Tot atunci, președintele Pro Moldova, Adrian Candu, afirma că mașina lui Gațcan ar sta parcată la Parlament. „Nu știu cum a ajuns domnul Gațcan în câmp, deoarece mașina sa a rămas parcată la clădirea Parlamentului. Dacă era să fie totul bine trebuia să fie acasă lângă familie. Cum a ajuns în câmp? Cine l-a dus? Cine l-a obligat să facă acele declarații?”, spunea Candu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării