main logo
2398

Harunjen: Dosar penal. Șor ar fi părăsit țara ilegal

Procurorii au inițiat un proces penal în cazul deputatului Ilan Șor, pe motiv că ar fi părăsit țara ilegal.

Harunjen: Dosar penal. Șor ar fi părăsit țara ilegal

Anunțul a fost făcut de procurorul general al RM, Eduard Harunjen, în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Întrebată de ce i s-a permis lui Șor să părăsească Republica Moldova, în cazul în care acesta este vizat în frauda bancară, Adriana Bețișor a ținut să menționeze că „oficial, pe bază de date, dânsul nu figurează că a ieșit din țară”.

„Noi nu am stat cu mâinile în buzunar și am permis cuiva să părăsească teritoriul țării și nu poate fi invocat că Procuratura Anticorupție i-a permis lui Ilan Șor să părăsească Republica Moldova”, a spus Bețișor.

Totuși, procurorul general al RM, Eduard Harunjen, a declarat că sunt bănuieli că Șor ar fi părăsit țara ilegal, în acest sens procurorii, împreună cu ofițerii de poliție, au inițiat proces penal”.

Amintim că la data de 26 iunie, procurorii anticorupție au aplicat sechestru pe mai multe bunuri mobile, imobile, cote care aparțin lui Ilan Șor. Acțiunile de sechestru fac parte din dosarul fraudei bancare.

Ilan Șor a fost condamnat în prima instanță în vara anului 2017, la 7 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul fraudei bancare.

Menționăm că la data de 19 iunie presa a scris că deputatul Ilan Șor a fost văzut în satul Susleni, raionul Orhei.

Reprezentanții serviciului de presă a primarului nu au fost de găsit pentru a comenta.

Deși alte voci spun că dânsul ar fi plecat în Israel. De asemenea, ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase, a declarat că nu există nicio informație despre faptul că politicianul ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării