main logo
966

Harta de lemn a României Mari, cadou de la USB pentru Igor Dodon

Astăzi, 23 august, la 80 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov, prin care a fost anexată Basarabia de către URSS, Uniunea Salvați Basarabia – USB „i-a dăruit” lui Igor Dodon o hartă pe suport de lemn a României Mari.

USB explică de ce i-a dus lui Dodon harta de lemn a României MariFoto: moldova.org

Formațiunea a declarat că prin acest gest vrea ca Igor Dodon — „cel mai mare promotor contemporan al ideilor ce decurg din acel pact odios”, să înțeleagă că Basarabia este românească și „locul nostru este în România Mare, așa cum am fost până la 1940”, transmite Știri.md cu referire la moldova.org.

„O hartă identică, cu România Mare, am lăsat la președinție, pentru ca Igor Dodon la proxima sa vizită la Moscova să i-o transmită lui Vladimir Putin, în speranța ostoirii imperialismului velicorus, care este cel mai mare stăvilar în calea revenirii Basarabiei la sânul Țării-Mamă România”, a menționat Valeriu Munteanu, președintele USB.

El a declarat că hărțile sunt executate pe suport de lemn, pentru a se asigura că nu vor fi rupte, „la fel cum s-a întâmplat anterior cu o hartă de hârtie a României Mari, ruptă demonstrativ în plenul Parlamentului de actualul președinte al fracțiunii PSRM din legislativ Vlad Bătrâncea, un alt nepot vitreg al lui Hitler și Stalin”.

Vineri, 23 august, se împlinesc 80 de ani de la semnarea Pactul Ribbentrop-Molotov (sau Pactul Hitler-Stalin) între Germania şi Uniunea Sovietică, act care a însemnat împărţirea sferelor de influenţă în Europa între cele două puteri.


În urma pactului, în 1940, Basarabia, până atunci parte a Statului Român, a fost ocupată de către URSS.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării