main logo
960

Hahn: Suspendarea regimului liberalizat de vize nu se discută deocamdată

Suspendarea regimului liberalizat de vize între Uniunea Europeană şi Moldova nu este deocamdată un subiect de discuţii, a declarat Comisarul pentru negocieri de extindere şi buna vecinătate, Johannes Hahn.

Hahn: Suspendarea regimului liberalizat de vize nu se discută

Potrivit agenţiei Infotag, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, el a menţionat că „UE este îngrijorată de faptul că Moldova promovează în mod activ cetăţenia moldovenească (pentru investiţii - "I."), de exemplu, în regiunea Golfului, din motive economice", transmite Știri.md.

„Dar nu avem dovezi care să ne permită să vedem cine obţine cetăţenia Republicii Moldova, nu suntem la curent cu nume sau cine primeşte cetăţenie moldovenească care dă dreptul la călătorie în Europa fără viză. Desigur, dorim să obţinem mai multe informaţii, mai multe dovezi, mai multă transparenţă, deoarece, în general, suntem foarte îngrijoraţi de anumite măsuri prin care unele companii oferă cetăţenie din motive economice sau financiare", a spus Hahn.

Potrivit lui, „în toate acordurile există o aşa-numită clauză de suspendare, dacă există anumite evoluţii care contravin spiritului liberalizării vizelor. Dar, în prezent, nimic nu este prevăzut sau discutat în acest sens".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării